АПЕЛ ЗА ПОМОЋ БРАТСКОМ НАРОДУ ГРЧКЕ ПОСТРАДАЛОМ У ВЕЛИКИМ ПОЖАРИМА

У последњих неколико дана наш братски грчки народ у околини Атине и шире захватили су велики пожари. Поред велике материјалне штете (изгорела су читава насеља, зграде, куће, аутомобили, шуме, маслињаци, воћњаци), у пожару је страдало преко осамдесет особа, међу којима је било и деце, а број повређених и несталих је још већи.

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј упутио је апел и позвао све нас, драга браћо и сестре, да прикупљамо финансијску и материјалну помоћ.

Одазивајући се позиву Његове Светости, позивамо све наше парохијане и пријатеље да, у границама својих могућности, финансијски помогну унесрећенима у овој незапамћеној ватреној стихији. По речима нашег Патријарха, “наша је хришћанска дужност да поделимо патњу и бол свакога ближњега без изузетка, а нарочито једноверног и братског грчког народа, који нам је увек притицао у помоћ, особито пак у деведесетим годинама прошлог века и после њих.”

Молимо вас да ваше прилоге донесте лично или пошаљете путем поште на адресу наше цркве са назнаком “за помоћ братском грчком народу”.

Хвала и Бог нека вас благослови и чува!

Саборни храм Васкрсења Христовог

Share Button