Славски пријем Академије Свети Сава у Чикагу

_NEZ4961
Вишедневно прослављање Светога Саве, небеског патрона образовних институција у Србији и расејању, започело је синоћ у храму Светог Васкрсења Христовог у Чикагу свечаним славским пријемом које је приредила школска Управа Академије Свети Сава. Славске свечаности двојезичне српско-руске основне школе започеле су празничним Вечерњем које је служио јереј Василије Вранић.  Након освећења славског колача, школска Управа је уприличила пријем за госте, добротворе и званице из културног и јавног живота.

Између осталих, Генерални конзул Босне и Херцеговине г. Берислав Вујева, конзул-жеран Републике Србије г. Дејан Радуловић, представници црквених и националних организација и хуманитарних удружења, представници сестринске православне Школе “Свети Сава” из Милвокија, наставници и волонтери из разних просветних и културних  програма чикашког Саборног храма.


Празновање Светога Саве у чикашком Саборном храму наставља се данас, 27. јануара, светом Литургијом, као и у суботу и недељу када ће се одржати слава недељне црквене и српске школе и дечијег Хора “Бранкићи” , дечија приредба Академије Свети Сава, као и фолклорне групе СОКО, наредног викенда, 4. фебруара. 

У разним просветно-културним програмима које се обављају у оквиру Саборне Цркве Светог Васкрсења Христовог у Чикагу укупно учествују више од три стотине деце сваке седмице.

Share Button