Помоћ за SerbFest 2020 – Молимо Вас Приложите

Драги парохијани,

Надамо се да ће вас ово писмо наћи у добру и здрављу у ово доба изазова и пандемије, које је послужило као снажна опомена људске слабости и зависности од Бога и једних од других.

Овогодишњи тридесети (30.) српски фестивал (SerbFest Chicago) био је заказан од 7. до 9. августа. С обзиром да је градска влада Чикага тренуто ушла у четврту фазу постепеног отварања, Одељење за културне и посебне догађаје је објавило да су сви догађаји за чије оджавање потребна посебна градска дозвола отказани све до 7. септембра. Нажалост, у складу са овом одлуком и ми нећемо бити у могућности да одржимо SerbFest као што смо планирали. С Божијом помоћу, намера је да тридестогодишњицу SerbFest-а прославимо следеће године од 6. до 8. августа. Молимо забележите овај датум у ваше календаре!

Најискреније се захваљујемо  свим спонзорима, приложницима, добровољцима, и покровитељима током претходних тридесет година. Подсећања ради, SerbFest је почео 5. августа, 1990. године као послеподневни пикиник и прерастао у тридневни догађај са свеобухватнијим циљем и већим обимом. Од свих парохијиски догађаја, SerbFest највећи извор прихода и уједно и навећи српски фестивал у Чикагу и шире. Претходне 2019. године имали смо добит од $1xx,xxx која је послужила за финансирање разних програма у нашој парохији као и буџета уопште. Ово засигурно не бисмо успели без помоћи свих вас – парохијана и пријатеља нашег Саборног храма.

Овом приликом молимо вас да и ове године помогнете вашим прилогом, имајући у виду отаказани фестивал, и тиме помогнете испуњење годишњег буџета. Молимо вас да нам помогнете да испунимо циљеве финасијске помоћи за 2020. годину.

Прилоге можете  дати на више начина:

  • Елктронским путем на адреси www.serbiancathedral.org/donate/
  • Напишите чек на HRSOC SerbFest и пошаљите поштом на Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral, 5701 N. Redwood Drive, Chicago, IL, 60631
  • Предајте прилог директно у црквној канцеларији уз напомену да је на име фестивала.

У име Одбора за одржавање фестивала и прикупљање средстава, најсрдачније вам се заваљујемо што ћете узети овај апел у обзир и помоћи парохију нашег Саборног храма.

Искрено ваши,

Протојереј Дарко Спасојевић,
Старешина храма

Илија Шишарица,
Председник Управног одбора

Јелена Стојаковић,
Председавајућа Одбора за одржавање фестивал

 

Share Button