Распоред богослужења

На светли празник Рођења Христовог прослављамо заиста чудесан догађај у којем је Бог постао човек и донео нам спасење. Величину и дубину значаја Рођења Христовог немогуће је исказати речима, али у исто време порука овог догађаја је јасна, а то је порука благодати, наде и спасења сваког човека и свега створеног. Ову поруку сви славимо и делимо на овај свети дан, позвани да ”дођемо и видимо” шта Бог чини за нас. Ми прилазимо Христу, и видимо благодат, светост и љубав, и схватамо колико су ови дарови битни за искрен и испуњен живот, и бивамо позвани да делимо ове дарове са другима и да понудимо позив свима.

Славећи Христово Рођење, сетимо се и циља и смисла нашега рођења. Наш живот овде на земљи није обична случајност већ дар од Бога. Зато у духу Божијег давања и ми треба да се дајемо једни другима кроз мир, љубав, праштање и помирење. Живећи и поступајући тако, ми већ овде на земљи осећамо сладост Вечнога Живота.

Нека милостиви Господ, у ове наступајуће дане празника Рођења Христовог, вама и вашим вољенима подари духовне радости и физичког здравља и напретка у сваком богоугодном делу.

С љубављу у Христу,

Протојереј др. Дарко Спасојевић, Старешина храма
Протојереј
Добривоје Милуновић
Јереј Николај Костур
Ђакон Теодор Соколовић

 

Share Button