СРПСКИ ПРАВОСЛАВНИ ИНСТИТУТ ЗА ВЕРУ И КУЛТУРУ: Јесењи семинар у Чикагу

При Саборном храму Светог Васкрсења Христовог у Чикагу основан је Српски православни институту за веру и културу. Институт је покушај да се створи платформа и систематски приступ образовања и продубљивања верског и културног идентитета. Институт ће организовати јесењи семинар од 3. октобра до 20. децембра, 2020. године. Овај семинар представља пионирски подухват и има изузетан потенцијал у повезивању српске дијаспоре са матицом, и пружа могућност Србима у расејању да у разговорима са еминентним личностима из Србије обогате своја сазнања и да учврсте свој верски и национални идентитет.

Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral in Chicago is pleased to announce the formation of the Serbian Orthodox Institute for Faith and Culture—the Institute is an attempt to create a platform and systematic approach to our educational ministry for the deepening of our spiritual and cultural identity. The Institute is organizing its inaugural fall seminar from October 3rd to December 20th, 2020. The seminar is a pioneering endeavor and has enormous potential to strengthen ties between the Serbian diaspora and homeland, while giving Serbians abroad the possibility to interact with eminent personalities from Serbia in order to enrich their knowledge and augment their identity. The below classes will be conducted in Serbian, while English language classes will be announced soon.

Семестралне теме за јесен 2020. године:

Време предавања:

  • Временски период семинара: од 3. октобра до 20. децембра 2020.
  • Због временске разлике између Београда и Чикага, се предавања одржавају викендом (субота и недеља), по београдском времену у 21:00 (Чикаго 14:00). Полазници ће бити благовремено обавештени о детаљном распореду.

Формат:

  • Предавања ће се одржавати он-лајн, преко ZOOM апликације. Овај начин омогућава интерактивност између предавача и полазника, са могућношћу дијалошке форме.
  • Предавања ће трајати 1 сат и 30 минута. Сат времена излагање предавача и пола сата остаје за питања и одговоре.
  • Администратор он-лајн предавања г. Бранимир Нешић, издавачка кућа Catena Mundi. Улога администратора je да „повеже“ предаваче и полазнике семинара, као и да испрати ток предавања са обавезом да отклони евентуалне техничке сметње или да одржава предавање у задатом оквиру.
    Упис:

Регистрација

За више информација позовите црквену канцеларију Саборног храма на телефон (773) 693 – 3367 или путем електронске поште contact@serbiancathedral.org.

 

МИЛО ЛОМПАР је редовни професор Филолошког факултета у Београду на предметима Српска књижевност XVIII и XIX века и Културна историја Срба. Председник је Задужбине Милоша Црњанског.

МИЛОШ КОВИЋ је ванредни професор Филозофског факултета у Београду, а области његових истраживања су Међународни односи (крај 18 – почетак 20. века) и Историја политичких идеја (крај 18 – почетак 20. века). Председник је Покрета за одбрану Косова и Метохије.

 

Share Button